Mål och utbildningsnivåer

MÅL FÖR SBRF

Sigtunabygdens RFs mål är att bedriva en mycket väl fungerande verksamhet som vänder sig till alla kategorier av ryttare:

¶  de yngsta juniorerna

¶  de äldre juniorerna

¶  seniorerna

¶  privatryttarna

¶  ryttare med funktionsvariationer

Alla ridskolans elever ska på anläggningen få den utbildning, det stöd och den rekreation de behöver. Med ambitionen att hålla en mycket hög kvalitet utlovas:

¶  bra och välutbildade hästar

¶  mycket stort kunnande i ledningen

¶  välutbildad personal

¶  välfungerande och säker anläggning

Grunden för Sigtunabygdens ryttarförening är de unga ryttarna. Juniorerna ska få en sådan utbildning och stimulans och ha tillgång till så bra hästar att majoriteten bibehåller sitt aktiva hästintresse genom tonårsperioden och upp i vuxen ålder. De ska känna att de ständigt utvecklas i sin ridning samt berikar sitt teoretiska kunnande och att de även kan delge sina kunskaper till den yngre generationen. Vi vill också att de unga ska känna stort engagemang i hästarna, ridskolan och klubben.

Följande ridlektioner erbjuds beroende på förkunskap och ålder:

Hästlekis
En förberedande kurs för barn mellan 4 - 7 år, där eleverna lär sig det mest grundläggande vad gäller hantering av hästar, t.ex. hur man leder en häst, hur man borstar den m.m. 30 min ridning och 30 min teori

Knatteridning
En förberedande kurs för barn mellan 4 - 7 år, där eleverna lär sig det mest grundläggande vad gäller hantering av hästar, t.ex. hur man leder en häst, hur man borstar den m.m. 30 min ridning.

Junior 45 min
Ridning i alla gångarter, på sin respektive nivå

Senior 45 min
Nybörjare

Junior/Senior 60 min
Rider självständigt i alla gångarter, skänkelvikning, skolor m.m.

Träningsgrupp junior/senior
För dig som rider i 60 min grupp. Extra ridning varannan vecka i liten grupp, inriktning hoppning eller dressyr

Uppdaterad: 01 MAR 2018 17:58 Skribent: Åsa

År 2020