Föreningen

Sigtunabygdens RF ligger naturskönt 6 km norr om Sigtuna, 15 minuter från Knivsta och bara 20 minuter från Arlanda. Sigtunabygdens ryttarförening bildades 1967 och idag rider drygt 600 elever varje vecka på ridskolan. Verksamheten är ansluten till Svenska ridsportförbundet, Ridskolornas riksorganisation och Svenska ridlägerarrangörers riksförbund, liksom är kvalitetsmärkt.

Du får en grundlig och allsidig ridutbildning av ridskolans kompetenta lärare: ridskolechefen, Görel "Naffe" Adelborg, är auktoriserad ridlärare, Nathalie Adelborg B-tränare i hoppning, Anna Edin C-tränare i dressyr, Maria Lindblom, Åsa Nordberg SRL1, Ulrica Weiman, Simone Berg, Linnea Karlsson, Rosie Halme, Emelie Eriksson och Therese Kristersson.

Vi har en omfattande verksamhet med elever på alla utbildningsnivåer. Alla är välkomna! Dagligen erbjuds:

•      Ridgrupper för nybörjare, erfarna, unga och gamla
  •      Knattegrupper
  •      Funktionsvariationer
  •      Träningsgrupper
  •      Temagrupper

Ridskolan ordnar även särskilda hopp- och dressyrkurser.

Stallet

I stallet står 38 lektionshästar. Av dessa är 19 ponnyer och 19 stora hästar, alla barnvänliga och välutbildade. I de tre ridhusen sker den praktiska ridutbildningen. Det ena ridhuset är 20 x 40 meter, det nya Vita Ridhuset är 20 x 60 m och det tredje ridhuset är 20 x 60 meter. I anslutning till ridhusen finns vår cafeteria, teorisalar och omklädningsrum, där Du kan byta om. När vädret tillåter rider vi på våra tre underbara utebanor, som är 30x70, 20x60 och 30x80 meter.

Ridläger

Ridläger anordnas under sommaren. Eleverna delas upp i mindre grupper efter kunskapsnivå, för att kunna ge alla en seriös utbildning i hoppning, dressyr och terrängridning. Det är två ridpass/dag och övrig tid ägnas bl.a. åt teori, lekar och pyssel med hästarna. För tider och priser, se separat blad. Hör av Dig till oss så skickar vi ett exemplar hem till Dig!

Ur Verksamhetsplan för SBRF:

Målsättning:
Att bedriva en mycket väl fungerande ridskola, som vänder sig till alla kategorier ryttare:
-de yngsta juniorerna
-de äldre juniorerna
-de vuxna ryttarna
-ryttare med funktionsvariation
-privatryttarna och
-tävlingsryttarna." Alla dessa kategorier skall kunna få sina respektive behov tillgodosedda. Ambitionen med att ridskolan skall hålla en hög kvalitet innebär:
-bra och välutbildade hästar
-mycket stort kunnande i ledningen
-välutbildad personal