Svenska ridsportförbundet

Rider du på världens bästa ridskola eller har du en ridlärare som gör din tid i stallet till veckans höjdpunkt? För att hylla alla goda ledare och lyfta ridskolans viktiga roll, vill vi ha din hjälp att utse Årets ridlärare och Årets ridskola 2020.

Nominera Årets Ridskola

(2020-07-09 11:59)

Till årets höjdpunkter hör att hylla ridsportens hjältar men på grund av coronapandemin får Ryttargalan 2020 ett nytt, digitalt format. Ny priskategori på programmet är Årets tränare.

Svenske dressyrdomaren Lars Andersson, Hogsta Dressyrryttare, har utsetts till femstjärnig internationell dressyrdomare av FEI:s dressyrkommitté.

Det har varit en intensiv vår och försommar med fullt fokus på coronaviruset och dess verkningar. Det kommer att genomföras ett Europamästerskap i år, och det är ungdomarnas dressyr-EM i augusti.

En bra tränare gör den svåra rid/körkonsten enkel, får dig och din häst att utvecklas på just era villkor och längta till nästa träningspass!

Ridskolehästarna betyder så mycket för så många och är hjärtat i vår unika ridskoleverksamhet. Därför vill vi hylla dem med det fina priset "Årets ridskolehäst" som delas ut på vår digitala Ryttargala i november. Nominera din favorit nu!

Två nya Mastertränare

(2020-07-08 12:50)
Kerstin André och Jan-Erik "Nicke" Pålsson har utnämnts till Mastertränare.

Flerfaldige Paralympics- och EM-medaljören Zernard, riden av Louise Etzner Jakobsson, lämnar Paralandslaget.

Svensk fälttävlan söker en dressyrcoach för Young rider-, Junior- och Ponnylandslagen.

Först ställdes sportkörningens fyrspanns-VM in. Men nu kommer besked från det internationella ridsportförbundet, FEI, att världsmästerskapet trots allt blir av. Värdland är fortfarande Nederländerna, men det blir en ny arrangör.

Peder GP-trea i St Tropez

(2020-07-05 14:49)
Peder Fredricson på Catch Me Not S tog en fin pallplats i söndagens femstjärniga GP-hoppning i franska Saint Tropez. Världsettan Steve Guerdat, Schweiz vann klassen.

Med lite drygt ett år kvar till OS i Tokyo står nu ridsportens huvudarena klar för att ta emot hästar.

Ett av få internationella mästerskap som fortfarande finns kvar i årets tävlingskalender är unghäst-VM i hoppning. Mästerskapet arrangeras i Zangersheide, Lanaken, Belgien, 16-20 september och det är hög tid att intresseanmäla din unghäst!

Sedan ett par år tillbaka är ridning godkänt som avdragsgill friskvård. Nu har Förvaltningsdomstolen slagit fast att även körning ska räknas som friskvård.

År 2020

E-post: sigtuna.ridskola@telia.com