Sigtuna Ridskola

Har du funderat på att börja rida?
Ridningen har blivit en riktig folksport i Sverige och idag rider ca 500 000 människor mer eller mindre regelbundet. Ridningen är en kul motion och samtidigt en avkoppling från vardagsstressen!

Har du ridvana sedan tidigare?
Då kan vi i många fall ordna en plats på en gång. Hör av dig till ridskolan via mail eller på telefon så hjälper vi dig att hitta en grupp som kan passa. Givetvis får man komma och prova en gång innan man bestämmer sig!

Nybörjare
Nybörjargrupper för barn och vuxna startas regelbundet. Kontakta ridskolan för vidare information.

Klädsel
Hjälm finns att låna på ridskolan. Du ska också ha skor eller stövlar med klack för att inte riskera att halka igenom stigbygeln

När du väl har bestämt dig för att fortsätta rida kan det också vara bra att ha:
- Riktiga ridskor med chaps eller ridstövlar för att få en stadigare skänkel
- Ridhandskar - för att hålla värmen när det är kallt och för att slippa skavsår på fingrarna.
- Ridbyxor - utan sömmar på insidan av benen och skodda på knäna för att slippa skavsår på benen.
- Säkerhetsväst - brukar de flesta barn ha, men även många vuxna.

Naturligtvis måste inte allt komma på en gång!

Vill du börja rida hos oss? Mejla This is a mailto link

Uppdaterad: 13 SEP 2018 16:36 Skribent: Sofia Andersson