Våra hästar

e. Farewel ue. Pik Labionics

Född: 2006

Ägare: Helgestabodarnas stuteri AB

Info om Biggan: Biggan kom till ridskolan sommaren 2020. Hon är en cool dam med fina mjuka gångarter. Sedan hon flyttade in hos oss har hon och Zorka varit bästisar.

Boj

Namn: Bojar "Boj"

e. Brokat ue. Dorado

Född: 2005

Ägare: Helgestabodarnas stuteri AB

Info om Boj: Boj kom till ridskolan år 2016. Han har tidigare tävlat mycket hoppning men är även en fin dressyrhäst med mycket kunskap. Framåt men inte het. Är en känslig kille som gillar lugna elever.

Namn: Brunn K "Brun"

e. Bachelor NH ue. Orchard Limb-Lopper

Ägare: Helgestabodarnas stuteri AB

Info om Brun: Brun kom till ridskolan under 2016. Han är en trevlig häst som rids i både hoppning och dressyr. Pigg och positiv som gillar arbete.

Chasmire.jpg

Namn: Cachmire CC

e. Cachas  ue. Loutano

Kön: Sto

Född: 2010

Ägare: Gunnel Streling

Info om Cachmire: Cachmire är en välutbildad och klok häst som är supersnäll, en riktig prinsessa!

k

Namn: Cardino

e. Cardento ue. Ramiro

Ägare: Helgestabodarnas stuteri

Info om Cardino: Cardino är en stor gentleman, snäll som en nallebjörn. Trygg men känslig kille som kräver rutinerade elever. Han älskar att busa i hagen.

Namn: Castro

e. Camaro M ue. Highlight

Född: 2005

Ägare: Maria Tovar

Info om Castro: Castro är en snäll och snygg kille som går med de ryttare som ridit lite längre. Har ett trevlig temperament och har tidigare tävlat framgångsrikt i både dressyr och hoppning.

Namn: Diplomat

e. Rubiquil ue. Balzflug

Kön: Valack

Född: 2010

Ägare: Helgestabodarnas stuteri AB

Info om Diplomat: Diplomat är en stor, jättesnäll och social valack. Rör sig stort och kräver en balanserad ryttare.

Enzo 3.jpg

Namn: Vincento "Enzo"

e. Callahan ue. Corsaire de Vauban

Ägare: Helgestabodarnas stuteri AB

Info om Enzo: Enzo är en stor och ståtlig kille. Går med på dressyrlektioner med de lite mer avancerade ryttarna. Älskar att vara ute i hagen och busar gärna med ponnyerna.

Namn: Giuseppe Garibaldi "GG"

e. Chapman ue. Gaspari

Född: 1994

Ägare: Helgestabodarnas stuteri AB

Info om GG: GG som han kallas tar livet med ro och är en lugn kille. I hoppningen tänder han dock till och kan bli riktigt pigg. Gillar sitt liv som trygg häst för de funktionsnedsatta ryttarna. Har tävlat dressyr upp till msv B och hoppat upp till 140.

Namn: Ginnie

e. Elmtlill ue. Coolehane Flight

Född: 2008

Ägare: Helgestabodarnas stuteri AB

Info om Ginnie: Ginnie är en positiv och stabil häst som gillar både hoppning och dressyr. Går med på alla nivåer. Supersnäll att pyssla med i stallet.

Namn: Jersey Boy

e. Zirocco Blue VDL ue. Ahorn

Född: 2014

Ägare: Helgestabodarnas stuteri AB

Info om Jersey: Kom till oss våren 2021. Är en känslig och positiv fux som gillar det mesta och rids av våra rutinerade elever. Han är bästa kompis med Royal.

Namn: Queen of the Laune "Lussan"

e. Mr Jinx ue. Chairmaker

Född: 2007

Ägare: Helgestabodarnas stuteri AB

Info om Lussan: Lussan är import från Irland. Bra på både dressyr och hoppning men får hon välja är hoppning lite roligare. Hon går med på alla typer av lektioner. Älskar mat och gillar att bli kliad på huvudet.

Namn: Camnino "Nino"

e. Charming ue. Klub

Ägare: Helgestabodarnas stuteri AB

Info om Nino: En känslig kille som alltid gör sitt bästa. Vill alla väl och älskar att bli pysslad med. Vänlig och snäll i stallet. Går med på alla typer av lektioner i både hoppning och dressyr.

Namn: Nearly Perfect "Nios"

e.Otec ue. Mill Pond

Född: 2006

Ägare: Helgestabodarnas stuteri AB

Info om Nios: Nios är en liten känslig häst med mycket energi. Jättesnäll  i alla hantering. Han tycker om att busa med sina kompisar i hagen. Rids av de lite mer rutinerade eleverna.

Namn: Royal Clash

e. Cabachon ue. Cortez

Ägare: Helgestabodarnas stuteri

Info om Royal: Royal är en välutbildad valack som tar god hand om sin elev och ger en fin ridkänsla. Han går med de mer rutinerade elverna och gillar både hoppning och dressyr. Royal är bästa kompis med Jersey.

Namn: Ross River "Råttan"

e. Allegoric ue. Alleged

Född: 2004

Ägare: Helgestabodarnas stuteri AB

Info om Råttan: Råttan är en av de minsta storhästarna i stallet. Både ungdomar och vuxna rider henne. Duktig i dressyren mer ger alltid en fantastisk känsla i hoppningen. En ganska känslig dam.

Sudden2.jpg

Namn: Soda E "Sudden"

e. Odermus R ue. Cortez

Kön: Valack

Född: 2012

Ägare: Helgestabodarnas stuteri AB

Info om Sudden: Sudden är en stilig och väluppfostrad valack som kom till oss vintern 2020 efter att vi fått tips av Nina och Svante Johansson. Lugn och snäll hopphäst som tävlat mycket innan han kom till oss.

Namn: Quite Sun "Sune"

e. Ouite easy ue. Sandro

Ägare: Helgestabodarnas stuteri AB

Info om Sune: Sune är bra på både dressyr och hoppning och går med på lektioner med både nybörjare och för de mer avancerade grupperna. Har hopptävlat upp till 120 med Nathalie Adelborg. Är egen uppfödning på gården.

Tony

Namn: Tonto Chief "Tony"

e. Okänd ue. Okänd

Född: 2011

Ägare: Helgestabodarnas stuteri AB

Info om Tony: Tony är en vacker skäck importerad från Irland. Han är en mycket känslig men snäll herre som rids av de mer rutinerade eleverna. Tony älskar att busa med sina kompisar i hagen!

Namn: Zorka

e. Okänd ue. Okänd

Född: 2002

Ägare: Helgestabodarnas stuteri AB

Info om Zorka: Zorka är en stabil och väldigt klok dam. Går med nybörjare och de mer avancerade ryttarna. Trygg häst för de pararyttarna som rider i tandemsadel. Jättenöjd sen Biggan flyttade in då hon fann en ny bästis.

Namn: Zorro

e. Oklund ue. Gershwin

Född: 2004

Ägare: Helgestabodarnas stuteri AB

Info om Zorro: Zorro är en stor kille som tidigare, innan han kom till ridskolan har tävlat mycket hoppning. Nu går han som både dressyr- och hopphäst på ridskolan.

Uppdaterad: 17 NOV 2020 18:39 Skribent: Ellen Torén

Föreningens Swish